Boete geslotenverklaring Gelkingestraat Groningen

Boete geslotenverklaring Gelkingestraat Groningen

Heeft u een boete ontvangen voor het negeren van een geslotenverklaring aan de Gelkingestraat Groningen? Dan kunt u mogelijk in bezwaar gaan. Aan de Gelkingestraat worden regelmatig onterechte boetes opgelegd. Waarschijnlijk is ook uw boete onterecht. In deze blog geven we u meer informatie over de boete voor het negeren van een geslotenverklaring aan de Gelkingestraat Groningen. U leest wat de definitie van handelen in strijd met een geslotenverklaring is en wat u tegen de boete kunt doen.

Inhoudsopgave:

  • Wat betekent handelen in strijd met een geslotenverklaring?
  • Boete negeren geslotenverklaring Gelkingestraat Groningen
  • Type geslotenverklaring
  • Boete negeren geslotenverklaring
  • Gelkingestraat Groningen waarschuwing
  • Hoogte boete negeren geslotenverklaring
  • Bezwaar tegen boete geslotenverklaring
  • Conclusie

Wat betekent handelen in strijd met een geslotenverklaring?

Handelen met een geslotenverklaring betekent dat personen die een bestemming hebben op een bepaalde weg, bijvoorbeeld, omdat ze daar wonen of naar een huis aan de weg toe moeten, wel de weg in mogen rijden. Dat gebeurt via een ontheffing. Andere auto’s mogen de weg niet gebruiken. Wanneer u bestemmingsverkeer bent, maar toch een boete ontvangt, kunt u uiteraard hier bezwaar tegen maken.

Boete negeren geslotenverklaring Gelkingestraat Groningen

De gemeente Groningen heeft de Gelkingestraat in Groningen op bepaalde periodes van de dag afgesloten voor doorgaand autoverkeer en motoren. Buiten de afsluiting blijven alle locaties aan de Gelkingestraat bereikbaar met de auto, maar automobilisten moeten omrijden. De afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers en voor ontheffinghouders.

Type geslotenverklaring

In Nederland hebben we verschillende feitcodes voor geslotenverklaringen. De geslotenverklaringen staan ook bekend als de C-borden. Zie hieronder de meest voorkomende feitcodes.

  • Feitcode R550A (Bord C1)
  • Feitcode R559 (C12)
  • Feitcode R553B (C6)
Boete negeren geslotenverklaring 

Passeer je de geslotenverklaring zonder ontheffing? Dan riskeer je een verkeersboete. De overtreding wordt digitaal vastgelegd met de camera Griftdijk Nijmegen en door een BOA beoordeeld. Er moet gezegd worden dat in veel zaken de waarneming van de BOA leidend is. De ambtenaar kan op beeld gezien hebben dat u een geslotenverklaring negeerde. Deze verklaring is op zich voldoende om de boete uit te schrijven en de gedraging als vaststaand te beschouwen. Echter moet de ambtenaar wel duidelijk opschrijven wat hij exact heeft waargenomen. De ambtenaar kan dus niet volstaan met โ€˜het kan zijn dat hij het bord negeerde‘. Verder moet de gemeente voldoen aan de voorwaarden van digitale handhaving met betrekking tot geslotenverklaringen. Denk bijvoorbeeld aan duidelijke bebording voor verkeer.

Gelkingestraat Groningen waarschuwing

De gemeente Groningen heeft als beleid om een waarschuwingsperiode te hanteren alvorens een boete op te leggen. Het CVOM adviseert om minimaal รฉรฉn maand als waarschuwingsperiode in te stellen.

Hoogte boete negeren geslotenverklaring

De hoogte van de boete voor het negeren van een geslotenverklaring is 110 euro. Dit bedrag is exclusief administratiekosten en wordt jaarlijks geรฏndexeerd.

Bezwaar tegen boete geslotenverklaring Gelkingestraat Groningen?

Vooropgesteld moet worden dat de ambtsedige verklaring van de verbalisant een voldoende grondslag biedt voor de vaststelling van de gedraging. Dat is anders indien er specifieke feiten en omstandigheden kunnen worden aangevoerd, die aanleiding geven te twijfelen aan de juistheid van รฉรฉn of meer onderdelen van de ambtsedige verklaring dan wel indien uit het dossier zulke feiten en omstandigheden blijken. Denk bijvoorbeeld aan;

  • bevoegdheid ambtenaar
  • tegenstrijdige verklaringen ambtenaar
  • je hebt een ontheffing
  • je bent bestemmingsverkeer
  • er was geen bord
  • je voldoet aan de voorwaarden van het onderbord
  • je bent direct omgekeerd
  • ontbreken foto’s (cruciaal bij digitale handhaving)
  • getuigenverklaringen
Conclusie

Het negeren van een geslotenverklaring is verboden. Dat snappen we. Toch heeft de verbalisant de verplichting om zorgvuldig de gedraging aan wet- en regelgeving te toetsen. Daarnaast moet worden voldaan aan de eisen van digitale handhaving. Er zijn kansen om uw boete aan te vechten.

Bezwaar tegen verkeersboetes.

Indien u niet beschikt over voldoende tijd of juridische kennis om een goed bezwaarschrift op te stellen, begrijpen wij dat. Daarom staan wij tot uw beschikking. Dien HIER uw boete in en u kunt rekenen op krachtige juridische ondersteuning. Wij bieden onze hulp op basis van ‘no cure no pay‘, zelfs als de zaak niet in uw voordeel wordt beslecht. Bij een gunstige afloop draagt de overheid de kosten van onze dienstverlening. Ons team is ervaren en heeft al talloze zaken succesvol afgerond.

Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij bezwaarschriften tegen verkeersboetes, waaronder;

Meld nu uw boete aan en wees verzekerd van sterke juridische bijstand.